You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Esküvőfotázás, videózás

Mielőtt döntenétek...

Fontos néhány szóban összefoglalni, hogy mire érdemes odafigyelni az esküvőfotós vagy videós szakember kiválasztásánál! Sok jegyespár most találkozik először ezzel a helyzettel, és teljesen természetes, ha a fotózással vagy a videózással kapcsolatos kérdésekben kevésbé vagytok gyakorlottak. Éppen ezért, az alábbiakban összeszedtem néhány fontos gondolatot, amely segítséget nyújthat a legjobb szakember megtalálásában.

Referencia


Az esküvői pillanatok megismételhetetlenek, legyen szó akár fotózásról, akár videózásról. Nagy a felelősség, érdemes tehát olyan tapasztalt szakembert választani, aki rendelkezik referenciával, portfólióval. Mindenképpen nézzétek meg a közzétett referencia stílusát, színvilágát, a látásmódot, hiszen ahhoz, hogy elégedettek legyetek a végeredménnyel, fontos, hogy egyezzen az ízlésünk.

Megbízhatóság


A szóbeli megállapodást követően szerződést kötünk, ezzel is biztosítva Benneteket arról, hogy a megrendelt szolgáltatás az előzetes egyeztetéseknek megfelelően, magas szakmai színvonalon, határidőre fog elkészülni. A szolgáltatásról minden esetben számla kerül kiállításra.

Igényes és hozzáértő utómunka


A fotós munkája nem csak abból áll, hogy az esküvőn elkapja a legjobb pillanatokat. Az esküvőn készült, sokszor több ezer kép kiválogatása, a kiválasztott képek retusálása rengeteg utómunkát igényel. Ez munkaórák tekintetében többszöröse annak, mint az esküvő napján fotózással eltöltött idő. Ugyanez igaz a filmkészítés esetében is, a rögzített anyag vágása, fényelése, egy színvonalas rövidfilm elkészítése számos munkaórát vesz igénybe.

Ahogy Ti szeretnétek...


Minden esetben a Ti igényeiteket, kívánságaitokat szem előtt tartva dolgozom, ezért is fontos a jó kommunikáció, az eseményekről, helyszínekről szóló részletes forgatókönyv, mert ennek ismeretében tudok én is hatékonyan és problémamentesen dolgozni.

Mikor, mi fog történni?

1. Megkeresés


Amennyiben tetszenek az alábbi referenciák (fotó, videó), kérlek, jelentkezzetek akár a "Kapcsolat" menüpontban lévő adatlapot kitöltve, akár az info@novakdaniel.com címen, vagy a +36 30 578 4354-es telefonszámon. Fontos, hogy MINDEN információt írjatok le az eseménnyel kapcsolatban, amit már most tudtok! Mettől meddig szeretnétek fotóst és/vagy videóst az eseményre? Hol lesz az esküvő? Milyen események várhatóak és hol? Szeretnétek-e kreatív fotózást? Ha van már forgatókönyvetek, ötletetek, mindenképpen küldjétek el!

2. Árajánlat


Fontos kiemelni, hogy nincs két egyforma esküvő, ezért a rendelkezésre állás, a helyszín és a hozzávetőleges program ismeretében, MINDEN esetben egyéni árkalkulációt készítek, személyre szabva, amelyet írásban (e-mail) küldök el Nektek!

3. Beszéljük át a részleteket személyesen!


Az esküvő napján szeretek észrevétlenül dolgozni, 100%-ban arra koncentrálva, hogy elkapjam a legemlékezetesebb, legmeghatóbb pillanatokat. A siker egyik záloga, hogy percre pontosan tudom a korábban átbeszélt forgatókönyv alapján, hogy mikor-hol-mi fog történni. Célszerű ezt jóval az esküvő előtt közösen, személyesen (esetleg skype-on) pontról pontra egyeztetni. A kreatív fotózással kapcsolatos ötleteket is ilyenkor beszéljük át, ez mindkettőnk számára fontos: Ti tudjátok előre, mi fog majd történni, én pedig így tudok pontosan és 100%-ig rátok koncentrálva dolgozni.

4. Szerződés


Ha mindent részletesen átbeszéltünk, és minden kérdés megválaszolásra került, a személyes találkozó utolsó mozzanata a szerződéskötés. A szerződés mindkét fél számára biztonságot ad. (A szerződéstervezetet természetesen előre megkapjátok az árajánlat elfogadását követően, így át tudjátok olvasni jóval a személyes találkozó előtt!)

5. Kapcsolattartás


Tudom jól, hogy kisebb-nagyobb dolgok változhatnak a tervezett programban, akár az utolsó hetekben is. Fontos, hogy minden változásról én is kapjak ÍRÁSOS információt, így az esküvőre már ennek tudatában érkezem, így én is tudok ezzel számolni. Ha bármilyen kérdés, kérés felmerül, keressetek bizalommal.

6. Eljött a nagy nap!


Az esküvő napján az előre egyeztetett helyszínre pontosan, alkalomhoz illő öltözetben érkezem és a megbeszéltek szerint megkezdem a fotózást, észrevétlenül, ugyanakkor figyelve minden apró és megörökítendő mozzanatra.

7. Utómunka


Az esküvő eseményeinek megörökítése után nagyon fontos munkafázis következik, ez pedig a fotók leválogatása, a retusálás és az utómunka. A nyers képek leválogatását magam végzem, kérlek, bízzatok bennem, hogy fotósként tudom, hogy mely képek azok, amelyek esztétikusak, szakmailag érdemesek arra, hogy bekerüljenek a végső sorozatba.

8. Képátadás


A képátadás történhet személyesen, pendrive-on vagy online felületen. A teljes sorozatot digitális formában kapjátok meg, nagy felbontásban, illetve a közösségi média felületekre optimalizált felbontásban is.

Referencia

Lépjünk kapcsolatba!

Ha szeretnétek pontos árajánlatot kapni, kérlek írjatok nekem! Nagy segítség, ha már az árajánlat bekérésekor, az első üzenetben a lehető legtöbb információt leírjátok a tervezett eseményről. Ha esetleg van már forgatókönyvetek, az is jöhet itt, vagy e-mailben az info@novakdaniel.com címre. Minden üzenetre garantáltan 24 órán belül válaszolok!