You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Kutya-gazdi fotózás

Infók:

Egy kis segítség...


Lehet, hogy csak én vagyok így összerakva, de ha ismeretlen, új helyzetbe sodor az élet, szeretek előre felkészülni, infót gyűjteni, hogy ne érjen meglepetés! Éppen ezért úgy gondoltam, minden gazdinak hasznos lehet, ha már előre tudja, mi vár majd rá és a kutyájára egy ilyen kutya-gazdi fotózáson!

Hol lesz a fotózás?


Nálunk a kutyák bent vannak a házban, családban, velünk élnek a közvetlen közelünkben, mégis ha fotókat nézegetek róluk, azok tetszenek a legjobban, amelyeket a természetben készítettem róluk. Éppen ezért a szabadtéri helyszíneket ajánlom a kutyás fotózásra, ráadásul minden évszakban vannak „kihagyhatatlan” szépségű helyek Budapesten és vonzáskörzetében. A tavaszi pipacsmezők és repceföldek, a nyáron virágzó Kevélyhegyi Levendulamező vagy egy őszi, erdei környezet mindegyike csodálatos lehetőséget nyújt a fotózáshoz. Sokszor a gazdi ajánl helyszínt, mert olyan környezetben szeretne fotókat a kutyájáról, ahol gyakran sétálnak, kirándulnak. A helyszínre mindig teszek ajánlatot (sokszor ez évszakfüggő is), de végül a gazdival KÖZÖSEN hozzuk meg a döntést, hogy hol legyen a fotózás! ;)

Mivel és hogyan készüljek?


Érdemes jutalomfalattal készülni, amely lehetőleg ne száraz táp legyen, hanem valami puha, apróra vágott finomság! Ez lehet virsli, sajt, lecsókolbász stb. ;) A fotózást megelőző 6-8 órában lehetőség szerint már ne kapjon enni a kutya! Ez elsősorban azért fontos, mert a szabadban sokat fog mozogni a kutya és tele hassal ennek komoly egészségügyi kockázatai lehetnek. További bónusz, hogy ha éhes a kutya, nagyobb sikere lesz a jutalomfalatnak! Kérem, hogy legyen nálatok textil- és/vagy bőrnyakörv, póráz, víz és itatótál.

Hányra érkezzünk?


Ajánlott a megbeszélt időpont előtt legalább 20 perccel a helyszínre érni, és sétálni egyet, így azon túl, hogy a kutya el tudja végezni a dolgát, kicsit lefárad, ismerkedhet a környezettel.

Mennyi időt vesz igénybe a fotózás?


Általában 50-60 perccel lehet számolni! A kutyának is fárasztó feladat pózolni, helyben maradni, így kb. 45-60 perc az az optimális időtartam, amit fotózásra szánunk majd!

Az én kutyám soha nem járt kutyaiskolába és nem tud trükköket! Ez baj?


Egyáltalán nem baj! Az egyetlen fontos kitétel, hogy jól szocializált, együttműködő legyen a kutya. Ha nem tud trükköket, semmi gond, a fotózás nem a trükközésről, vagy kutyás feladatok bemutatásáról szól, hanem magáról a kutyáról. Ha néhány alapvető feladatot tud a kutyus (pl. helybenmaradás, ülj, fekszik) az mindenképpen előny és segíti majd a munkát! ;)

Én is rajta lehetek a képen?


Nincsenek szabályok, ahogy Te szeretnéd! Fotósként mindenképpen ajánlom, hogy készítsünk olyan képeket is, ahol együtt van a gazdi, vagy akár az egész család a kutyával. Mindenkit jókedvre derít majd egy ilyen fotó a nappali falán bekeretezve. ;)

Megkapom majd az összes fotót?


A fotózást követően csak az adott csomagban megjelölt mennyiségű, utómunkázott, retusált képet kapja meg a gazdi, sajnos a nyers képeket nem áll módomban kiadni!

Ha szeretnél jelentkezni a fotózásra, kérlek írj üzenetet!

Ha szeretnél egy szép fotósorozatot a kutyádról és magadról, keress meg bátran és egyeztetjük a részleteket!
+36 30 586 5531
info@novakdaniel.com