You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Reklámfotó

Custom-made Boombox - vizsgaanyag

Az itt látható fotóanyagot az OKJ-s fotográfus képzés záró vizsgájára készítettem, ún. "modelles reklám" kategóriában, ahol egy konkrét terméket bemutató, koncepcióra épülő reklámfotó-sorozatot kellett elkészíteni.

Koncepció:

Louis Armstrong, híres jazz zenész mondása ma is  vitathatatlanul igaz: „Music is life itelf.” (A zene maga az élet!), a zene ma is mindenhol velünk van, és sokszor teszük is azért, hogy ez így legyen. A XX. századi technikai fejlődés eredményeként rohamosan bővült azoknak az eszközöknek a száma, amelyek segítségével  az otthonunkon kívül, akár helyváltoztatás közben is hallgathatunk zenét. A hordozható táskarádiók, autós rádiók után, a 70-es évek végén megjelentek az első walkman-ek, majd 1984-től a CD lemezek lejátszására alkalmas discman-ek vették át a piacvezető szerepet. Ma már a többség az okostelefonján tárolja a kedvenc zenéit, amelyhez akár kábel nélküli kapcsolattal párosítható a fülhallgató, vagy a teljes otthoni hangfal-rendszer. A méltán népszerű ún. BOOMBOX-ok olyan könnyen hordozható mobil hangfalat jelentenek, amelyek akkumlátorral működnek és képesek bluetooth kapcsolattal kommunikálni az okostelefonokkal. Elsősorban zene lejátszására alkalmasak, de a bennük lévő akkumlátornak köszönhetően akár más eszköz (telefon, fényképezőgép stb.) feltöltésére is alkalmasak.

Reklám stratégia:

A reklámanyag célközönsége az a 20-50 év közötti korosztály, amelynek tagjai aktív életet élnek, szívesen hallgatnak zenét e közben és az egyedi megjelenésű/építésű audió eszközöket nagyra értékelik. A fotósorozatban elsősorban az eszköz egyik legfontosabb tulajdonságát, a mobilitást, hordozhatóságot akartam hangsúlyozni.

Termék:

A sorozatban bemutatásra kerülő BOOMBOX egy zene lejátszására alkalmas eszköz, amely bluetooth kapcsolattal bármilyen médialejátszóval, vagy okos telefonnal összehangolható és hálózati áramforrás nélkül műkdödtethető. A termék különlegessége, hogy egyedi darab, amelyet magam terveztem és készítettem el.

Skills

  • Lightroom
  • Photoshop
  • fotózás
2